Напред у младост! Ласерско подмлађивање даје други живот кожи

Користећи ласерско подмлађивање можете се ослободити бора на лицу

Ласерско подмлађивање више није нешто ретко и митско. Данас свако може да врати године које је проживео. Међутим, немају сви људи поуздане информације о методама ласерског подмлађивања, због чега праве грешку при избору процедуре.

Пре свега, морате разумети врсте процедура. постоје два од њих:

 • аблатив;

 • неаблативни.

Заузврат, ове врсте утицаја су подељене на:

 • чврст (пун);

 • разломак (непотпун).

Можда на први поглед ове методе ласерског подмлађивања могу изгледати сличне, али то је далеко од случаја. Само резултат је исти: након правилно одабраних врста третмана, кожа постаје неколико година млађа и заиста изгледа много боље.

Неаблативни ласерски третман делује на дубоке слојеве коже, загревајући их. Утицај енергије ласерског зрака на фибробласте доводи до тога да они убрзано производе колаген и еластин. Такође се побољшава микроциркулација у слојевима коже.

Овај метод је најефикаснији када:

 • ожиљци и озбиљна оштећења коже;

 • опсежни осип;

 • хиперпигментација и неуједначен тен;

 • пост-ацне;

 • стрије.

Неаблативни третман се заснива на раду ербијум ласера. Због посебне таласне дужине (1550 нм), горњи слојеви коже нису погођени, док доњи слојеви добијају неопходну стимулацију за рестаурацију. Као резултат, већина недостатака је елиминисана.

Аблативни ласерски третман делује мало другачије. Ова метода користи угљен-диоксидни ласер са таласном дужином од 10600 нм. Утицај се врши не само на доње, већ и на горње слојеве коже. Аблативном методом уједначава се текстура коже и постиже ефекат лифтинга. Применљиво за:

 • боре око очију, мале боре на лицу;

 • смањен тон коже;

 • поремећаји пигментације.

Вреди напоменути да ће период рехабилитације након ове процедуре бити нешто дужи, јер су изложене веће количине коже него код неаблативне методе.

Упркос разликама, суштина ове две методе је иста. Користећи енергију ласерског зрака, вода у дермису се загрева и буквално испарава. Истовремено се покреће синтеза колагена и еластина неопходних за подмлађивање.

Фракционо и континуирано излагање ласеру

Козметолог спроводи процедуру ласерског подмлађивања коже лица

Иако дају приближно исте резултате, ове две методе имају значајне разлике.

Са континуираним ласерским третманом, ласер утиче на кожу на једном великом месту. Међутим, због превеликог ризика од ожиљака и дугог времена опоравка, ова врста ласерског третмана се сада практично нигде не користи.

У другом случају, ласер је подељен на много малих зрака који формирају мрежу. Тако ласер, у интеракцији са само 20% површине коже, постиже 100% ефекат подмлађивања. Ова метода је модернија и безбеднија, њеном употребом значајно се смањује време рехабилитације.

Ласерско фотоподмлађивање

Ова техника подмлађивања, као и неаблативна, ради са дубоким слојевима коже. Али они ни на који начин нису исти или заменљиви.

Најфинији ласерски зраци готово потпуно „игноришу" дермис, али одлично утичу на нервне завршетке у кожи, који телу дају сигнал за обнављање ћелија. Фине боре нестају, тон коже се враћа.

У ласерском фотоподмлађивању користе се уређаји као што су КТП (таласна дужина 532 нм) и НД: Иаг (таласна дужина 1064 нм). Захваљујући овим параметрима, ласерско зрачење савршено апсорбује молекуле хемоглобина и меланина, који су одговорни за пигментацију коже. Истовремено, молекули воде се практично не загревају. Из ових разлога, ласерско фотоподмлађивање је изузетно ефикасан алат у корекцији боје коже и борби против васкуларних мрежа на њој.

Ова техника не захтева дуг период рехабилитације и анестезију.

Коначно

Свака метода ласерског подмлађивања коже има своје јединствене карактеристике које у великој мери утичу на коначни резултат. Неопходно је пажљиво одабрати технику како би подмлађивање било не само лако и ефикасно, већ и безбедан процес.

Вреди знати да неки козметолози не откривају клијенту све карактеристике ове процедуре и бирају уређај за ласерски третман по принципу „оно што је доступно". Да бисте то избегли, требало би да контактирате искусне стручњаке са искуством који су се позитивно доказали током читавог периода рада.