Затезање и подмлађивање коже миолифтингом

У козметологији постоји много различитих метода које имају благотворно дејство на људско тело. Међу њима, миолифтинг је јединствена техника која вам омогућава да вратите тонус коже, ослободите се бора и значајно смањите ефекат наранџине коре (целулита) на проблематична подручја тела. Хајде да разговарамо о томе шта је овај поступак, који су основни принципи његовог рада и који резултати се могу постићи уз његову помоћ.

Индикације за

Миолифтинг је заиста свестрана техника. Његова употреба има позитиван ефекат на скоро цело људско тело. Прегледи стручњака о таквој процедури садрже информације за које је индикован:

 • деформација коже повезана са узрастом, формирање опуштених подручја, плутајућа контура лица;
 • целулит на бутинама и задњици;
 • губитак тонуса дојке (и за превенцију);
 • акне и бубуљице, као и трагови након њих;
 • отицање лица и појединих делова тела;
 • повећана сувоћа или масна кожа;
 • пигментација повезана са узрастом.

Пре свега, техника се користи за подмлађивање и корекцију коже лица.

Како функционише поступак

Како миолифтинг решава тако значајан спектар проблема? Основни принцип деловања заснива се на дејству електричне струје. Импулси послати кроз посебне електроде утичу на нервне завршетке мишића, присиљавајући их да се активније контрахују. Ово обезбеђује неопходан тон и, самим тим, подмлађивање коже.

поступак миолифтинга за подмлађивање фотографија 1

Између осталог, миолифтинг стимулише кретање лимфе, производњу колагена, обнављање и брже обнављање ослабљених ћелија, као и засићење ткива коже неопходним кисеоником и уклањање нагомиланих токсина и разних токсина из организма. . Ток процедура пружа најделикатнији ефекат на проблематично подручје.

Главне фазе поступка

Хајде да сазнамо како се тачно изводи миолифтинг. Сама процедура је безболна, прегледи пацијената потврђују ову чињеницу, у процесу излагања осећа се само мала топлина.

Да бисте постигли жељени резултат, препоручује се курс од око 10 процедура. Тачан број догађаја за сваког конкретног клијента може одредити само специјалиста, вршећи лични преглед и утврђујући сложеност постојећег проблема.

Пре поступка, кожа се третира посебном композицијом која олакшава продор електричних импулса у дубину коже. Поред тога, садржи много корисних компоненти, укључујући колаген, кисеоник и све врсте витамина.

Након што се третира проблематично подручје коже, почиње главна фаза. Миолифтинг се изводи помоћу специјалног уређаја који има две главне функције рада, од којих је једна аутоматска, а друга ручна. За прецизнији рад, уређај је опремљен бројним додатним подешавањима, чије подешавање доприноси стварању индивидуалног начина деловања на проблем.

Електрода се поставља на мишић који се налази у проблематичном подручју и почиње да емитује импулсе одређене снаге. Утицај се врши на површне и дубоке слојеве дермиса, што обезбеђује дуготрајан и приметан ефекат који се може проценити отприлике 2 недеље након прве сесије.

поступак миолифтинга за подмлађивање фотографија 2

Не постоји период рехабилитације након миолифтинга. Пацијенти могу одмах напустити клинику и вратити се свакодневном животу. Једини могући знак недавне сесије је благо црвенило коже, подложно њеној високој осетљивости.

Контраиндикације

У неким случајевима, миолифтинг је контраиндикована. Обавезно разговарајте са специјалистом пре сесије како бисте утврдили колико је ова техника могућа посебно за вас. По правилу, забрана поступка се изриче када:

 • трудноћа и дојење;
 • нервни поремећаји и менталне болести;
 • инфламаторни и гнојни процеси на површини коже у подручју намењеном за лечење;
 • болести срца и васкуларног система;
 • онкологија;
 • присуство златних нити у кожи;
 • присуство уграђених пејсмејкера и других уређаја сличног дејства.

Миолифтинг је безбедан и ефикасан начин за повећање еластичности коже и елиминисање разних промена у вези са годинама. Поступак укључује утицај на проблематичну област лица или тела електричним импулсом који емитује посебна електрода. Таква енергија делује на нервне завршетке и стимулише покретање унутрашњих процеса подмлађивања и регенерације.