Подмлађивање плазме

Подмлађивање коже је најпопуларнија област савремене естетске козметологије. Штавише, данас се све чешће даје предност прогресивним неинвазивним (без нарушавања интегритета коже), па чак и бесконтактним методама излагања. А једна од иновативних и ефикасних метода је подмлађивање плазмом (нехируршка пластика).

поступак подмлађивања коже плазмом

Већина, ако не и сви типови обнављања коже заснивају се на принципу контролисаног оштећења коже, изазивајући процес регенерације, што на крају доводи до смањења видљивих знакова старења. Метода плазме функционише на исти начин, али уз неколико трикова.

Прво, активна супстанца, плазма, је јонизовани гас високе енергије. Друго, коришћени азот је хемијски инертан и потискује сагоревање ткива, истискујући кисеоник потребан за процес оксидације. Као резултат, слојеви коже су оштећени плазмом (због загревања, цепања и испаравања), али не изгоре као под дејством аблативних ласера, тако да се не формирају отворене ране. Овај приступ смањује ризик од нежељених ефеката као што су ожиљци, инфекције и промена боје.

Шта очекивати од подмлађивања плазме

Смањење постојећих промена везаних за узраст, спречавање њиховог напредовања и раног појављивања. Процедура има изражен лифтинг ефекат (због „испаравања" кожног режња), углађује рељеф коже смањењем дубине динамичких и статичних бора, омекшава ток природних набора, побољшава и уједначава тон коже. Штавише, резултат се не појављује само убрзо након почетка курса лечења, већ се постепено повећава током неколико месеци. Највећи ефекат се може очекивати након око 3 месеца.

Индикације за употребу

 1. Нехируршка блефаропластика.
 2. Лечење стрија и уклањање ожиљака.
 3. Третман акни и пост-акни.
 4. Уклањање бора око очију (врана стопала), око уста (торбица).
 5. Уклањање лабавости коже: на врату, стомаку (постпартални абдомен).
 6. Поравнавање контуре лица.
 7. Уклањање фиброида, невуса, папилома, старачких пега, ксантелазме, дискератозе.

Контраиндикације

 1. Дијагностиковане онколошке болести било које локализације.
 2. Присуство преканцерозних болести коже у захваћеном подручју или сумња на такве. Друге бенигне неоплазме нису контраиндикација за подмлађивање плазме.
 3. ОРЛ болести у акутној фази (синуситис и други облици синуситиса, ринитиса, риносинуситиса).
 4. Период трудноће. Истовремено, поступак има прилично висок безбедносни профил, јер не доводи до системских (општих) промена и изражених метаболичких промена. А у медицинским публикацијама постоје извештаји о успешној употреби подмлађивања плазме код жена које носе дете. Али не треба заборавити да физиолошке хормонске промене током трудноће утичу на стање коже и могу променити ефикасност поступка.
 5. Период дојења.
 6. Болести крви, али у исто време, присуство благе анемије недостатка гвожђа са задовољавајућим здравственим стањем обично није разлог за одбијање процедуре против старења.
 7. Акутни период заразних болести, присуство повећане телесне температуре.
 8. Болести штитне жлезде, праћене локалном или дифузном хипертрофијом њених ткива и / или хормонским променама.
 9. Оштећење бубрега и јетре.
 10. Кардиоваскуларне болести у фази декомпензације.

Како се спроводи поступак

Подмлађивање лица плазмом не захтева посебну обуку, претходно придржавање било које дијете или промене у уобичајеном начину живота. Али неколико дана пре сесије, препоручљиво је да не користите агресивне пилинге и пилинге, да посетите соларијум, а људи са тенденцијом на алергијске реакције не би требало да испробавају нове производе и козметику.

Приликом употребе уређаја, чак и пацијентима са ниским прагом бола није потребна локална анестезија. Сесија зарастања/подмлађивања траје 15-30 минута, њено трајање зависи од тежине проблема и површине третираног подручја.

Пацијент седи у козметичкој столици или на каучу, а специјалиста који спроводи процедуру, бесконтактно, усмерава пулсирајући млаз или млаз плазме са врха апарата на њену кожу. Истовремено, могуће је изабрати начин рада који је најпогоднији за датог пацијента. Сесија обично почиње претходном обрадом коже како би се припремила за накнадне јаче ефекте и како би се смањио интензитет доживљених сензација. Након завршетка поступка, третирано подручје није потребно наносити. У наредна 3 дана препоручљиво је да се уздржите од пилинга, пилинга, посета плажи и соларијуму.

Препоручени број процедура је 1-2 процедуре годишње.