Нехируршке методе подмлађивања лица и тела

Време не штеди женску лепоту. Али ако би се лепши пол раније могао само помиритиженско лице након поступка подмлађивањанеизбежно, данас постоји много техника које вам омогућавају да вратите младост, а да ни не посегнете за пластичном хирургијом. Разговарајмо о неким најпопуларнијим од ових метода.

Пилинги

Пилинг значи пилинг горњег слоја коже, што доводи до уклањања финих бора, неправилности и других козметичких недостатака. У зависности од интензитета и ефикасности удара, пилинг је подељен на неколико сорти:

 • излагање светлости воћним киселинама;
 • излагање средњем интензитету са трихлоросирћетном киселином;
 • дубоки хемијски пилинг употребом фенола.

Фото подмлађивање

Овај поступак заснован је на употреби извора интензитета светлости високог интензитета који подстичу стварање колагенских влакана. Фото подмлађивање се препоручује за следеће индикације:

 • васкуларне мреже;
 • старосне промене коже;
 • проширене поре;
 • старосне пеге на лицу и телу.

Фото подмлађивање омогућава постизање жељеног резултата без нарушавања површине коже, што ову методу чини апсолутно не-трауматичном.

Мезотерапија

Приликом коришћења ове методе, микроињекцијама се у унутрашње слојеве коже уносе посебни препарати (фибробласти, хијалуронска киселина, биоактивне супстанце), који подстичу стварање колагена и подмлађивање коже. Да би се појачао ефекат, може се применити неколико лекова одједном. Мезотерапија помаже у ефикасној борби против бора и козметичких неправилности коже, помаже у уклањању двоструке браде и обнављању контура лица.

Подмлађивање озона

Ова техника се састоји од увођења ињекција озона у најпроблематичнија подручја лица и тела: на пример, у назолабијалне наборе или у горњи и доњи капак. Третман помаже углађивању бора и подстиче обнављање коже.

Ласерска корекција

Овај поступак је ласерско обнављање коже. Ласер безболно заглађује горње проблематичне слојеве коже, а у дубљим слојевима доводи до смањења колагенских влакана и, као резултат, до ефекта лифтинга лица.

Ласерска корекција помаже у решавању следећих проблема:

 • фине боре;
 • цицатрициалне промене на кожи након акни;
 • пеге и пигментација у вези са узрастом;
 • подочњаци испод очију.

Ињекције ботокса

Суштина поступка је подмлађивање коже помоћу ињекција препарата ботулинум токсина (Боток), који блокирају пренос неуромишићних импулса. Као резултат поступка, мишићи лица престају да примају сигнале који изазивају контракцију, што доводи до заглађивања коже изнад њих.

Такве ињекције су најефикасније када се користе за уклањање глабеларних и назолабијалних набора, као и имитирање бора око очију. Ефекат поступка траје око годину дана, након чега ињекцију треба поновити. Међутим, цене ботокса и недостатак зависности од лека омогућавају вам да овај поступак радите онолико често колико је потребно.

Лимфна дренажа

Боре нису једини проблем који долази са годинама. Током година већина жена развија целулит, што је такође озбиљан козметички недостатак. Методе лечења целулита су разноврсне, али у првој и другој фази развоја „поморанџине коре" најчешће се користи лимфна дренажа - поступак физиотерапије који вам омогућава да се решите вишка течности у ткивима. Такође, лимфна дренажа је ефикасна у борби против таквих козметичких несавршености као што су врећице испод очију, подбухлост лица и васкуларна мрежа на ногама.